top of page

Har du talt med din ork i dag? - Gruppedynamik på godt og ondt i fantasy

13-13.45

Har du talt med din ork i dag? - Gruppedynamik på godt og ondt i fantasy

Meget fantasy lige fra før Tolkien og til i dag handler om at sætte det rette hold. Og med det menes ikke et hold, der i nem harmoni redder dagen, fordi de bare er lige så samspillede som et kontorteam, der netop er vendt hjem fra et kursus i teambuilding.


Det er ikke et tilfælde, at 'the fellowship' i Ringenes Herre består af en troldmand, en elver, en dværg og af mennesker og hobbitter. Og at mange fantasyfortællinger og rollespilsgrupper siden har sat tilsvarende forskelligartede hold, når de starter en ny, umulig rejse ud i det fantastiske. Det gælder nemlig om at sætte et hold, der kan banke lige så meget sammen med hinanden, som de kan med deres fjender.


Fantasyhistorier har tit travlt med at udpege 'den udvalgte', men fantasyforfatteren ved, at vejen til at overvinde ondskaben i virkeligheden handler om holdet bag helten, der skal overkomme både fjenden og hinandens modsætninger.


Andreas Boeskov er forfatter til fantasyserien 'De glemte vogtere'. I dette foredrag fortæller han om ensemblets betydning i fantasyfortællinger - og om forfatterens magiske 'teambuilding'.

bottom of page